Over mij

Opgegroeid aan de waddenkust, op en aan het water, voel ik me sterk met ons blauwe landschap verbonden. In de auto, fietsend met de kinderen of op vakantie: alleen al het zíen van water geeft me een uniek gevoel van ontspanning, rust en vrijheid. Reden om hier niet alleen zoveel mogelijk van te genieten, maar me ook op werkgebied optimaal voor natuur & water in te zetten.

Ik woon in Utrecht, in de Rivierenwijk, samen met mijn vriendin en onze zoon (2011) en dochter (2016). We varen graag met onze zeilboot door Zeeland; een Westerly uit 1974 (het groene ding hieronder). Met mijn broer vis ik regelmatig op de Lek, op onze Marcraft, een Amerikaanse aluminium visboot.

Citizen science

Veel ontwikkelaars hebben een 'passie project'. Het mijne is Vangstenregistratie.nl, een citizen science project dat bijdraagt aan de kennis van Nederlandse wateren. Tijdens mijn studie heb ik een online community opgericht waar sportvissers hun vangsten registreren. De collectieve data wordt gebruikt voor Nederlands water- en natuuronderzoek, zoals visatlassen, soortenverspreiding en signalering. Genomineerd voor de UVW Waterinnovatieprijs.

Sinds 2019 train ik op het platform een AI-model voor automatische visherkenning, wat nieuwe mogelijkheden brengt om de data kwaliteit te verhogen en valideren. In september 2019 presenteerde ik het model op "Global AI Night", een wereldwijd event over kunstmatige intelligentie, gehost door Microsoft Nederland.

Global AI Night Microsoft

Helen Dowling Instituut

Van dichtbij zag ik de effecten van kanker en het mentale effect van ziekte en behandeling. Sinds 2015 steun ik het Helen Dowling Instituut door jaarlijks een deel van mijn inkomen te doneren. Het HDI biedt psychologische hulp bij diagnose en behandeling aan kankerpatiënten en hun naasten.