Meer kwaliteit in software ontwikkeling

Waarom deze website

Ruim 15 jaar ben ik fulltime bezig met het bedenken, begroten, ontwerpen, bouwen, implementeren, testen, evalueren en verbeteren van maatwerk software. Ik was developer, architect, business analist, teamleider, CTO én opdrachtgever. Voor veelbelovende startups, MKB-bedrijven en gigantische multinationals. 

Gedurende die 15 jaar ‘presenteerde’ ik mezelf als freelance ontwikkelaar (via deze site), natuurlijk met als doel om nieuwe projecten te verkrijgen. Ik had een mooie portfolio, referenties en een lijstje met specialisaties. Maar wat denk je? 3/4 van alle e-mails die ik ontving, gingen niet over een mooi nieuw project, maar over een bestaand project dat was vastgelopen! Vaak heb ik uitvoerig geantwoord en soms concreet geprobeerd te helpen. Maar dat haalde meestal niet veel uit: het schip was niet meer te keren.

Inmiddels zoek ik geen solo bouwprojecten meer (ik heb een gespecialiseerd softwarebedrijf opgericht dat hele specifieke niche software bouwt). Maar die berg e-mails van ontevreden opdrachtgevers is me blijven bezighouden. Wat is het toch met die maatwerk software projecten? Waarom zijn we hier met z’n allen inmiddels niet gewoon standaard heel goed in?

Daarom heb ik me als doel gesteld om via deze website twee vragen te beantwoorden:

1

 

Waarom zijn opdrachtgevers nog steeds zo vaak ontevreden over hun software project, ondanks de enorme verbetering van methodes en technieken rond software ontwikkeling?

2

 
 

Hoe kan je als ondernemer, bedrijfseigenaar en manager nu van jouw (toekomstige) software project wél een succes maken?

Alles wat je leest op deze site, elke pagina, blogpost en e-boek, is bedoeld om deze vragen te beantwoorden. Natuurlijk weet ik lang niet alles en en doe ik, hoewel vanuit jarenlange praktijkervaring, de nodige aannames. Ik heb echter wel een uitgesproken visie op software ontwikkeling. Die is niet zozeer technisch, maar vooral gericht op het proces tussen opdrachtgever en ontwikkelaar. Ik ben ervan overtuigd dat dáár het antwoord ligt. 

Ik wens je veel succes met je software project en als je vragen hebt, neem contact op!

~Jorrit