Freelance IT architect

Over mij

Ik ben geboren in Harlingen, Friesland. Dankzij mijn fantastische jeugd aan de Friese kust voel ik me zeer verbonden met water. Op, aan of in water breng ik dan ook veel vrije tijd door… Het liefst zout of op een rivier.

Inmiddels woon ik in Bunnik, aan de groene rand van Utrecht, met mijn gezin van 4 en onze hond. Samen genieten we van water, maar ook van onze heerlijke tuin en de groene omgeving. Eigenlijk gewoon: zoveel mogelijk buiten zijn.

Na de middelbare school begon ik de opleiding Hogere Informatica. Het werd me te eenzijdig en daarom halverwege overgestapt naar de ‘Academie voor Digitale Communicatie’. Hier was bredere aandacht voor communicatie, organisatie, processen en gebruikers. Dat paste me beter.

Ik zie het als mijn taak als architect om effectieve, duurzame oplossingen te vinden die optimaal passen voor de organisatie. Die ‘passendheid’ klinkt simpel, maar is best een moeilijk begrip om vast te pinnen.

Mijn werk doe ik vanuit een positieve benadering, op basis van samenwerking en gedragen idee├źn. Architectuur wordt in mijn ogen vaak verkeerd uitgevoerd maar ook vaak verkeerd bevraagd. Niet de rol van architect moet centraal staan, maar het instrument architectuur! Het verschil: de architect is er niet om alle technische besluiten te nemen, maar om de organisatie kaders te geven waarmee ze de (meeste) besluiten heel goed zelf kan nemen. Op een veilige en comfortabele manier.

Tot slot, het liefst werk ik voor ‘betrokken’ organisaties. Voorbeelden:

  • BI architect bij CIZ (onderdeel van min VWS)
  • BI adviseur voor Voedingscentrum & RIVM
  • BI adviseur voor STOWA en Globe Nederland
  • Adviseur data strategie voor BIJ12 (werkmaatschappij 12 provincies)
  • Lead architect Vislift (ecologiebedrijf)
  • Software architect Snappcar (autodeel platform)
  • Software architect GWS-Monitor (grondwater monitoring)
  • Software adviseur Raingo regenwaterdata
  • Software architect Moekes Maaltijd (gezonde kindervoeding)

Dit lijkt me wel genoeg over mezelf. Als je meer wil weten, laten we kennismaken.